Veckans Silly Season


8/2 Vinterns Silly Season närmar sig sitt slut, men ännu är vi inte där. Under måndagen läckte två nya övergångar i Elitettan ut på nätet och det handlar om två defensiva förstärkningar.

En Arizona-baserad blog rapporterar att försvararen Mykaylin Rosenquist har skrivit på för IF Limhamn Bunkeflo. Hon har tidigare represnterat University of Arizona på college-nivå och under 2015 spelat i FC Tucson i WPSL, en av ligorna under NWSL. 12/2 LB07 dementerar att Rosenquist skulle vara klar för klubben.

Östersunds DFFs amerikanska anfallare Samantha Monahan har också spelat i FC Tucson. Östersund förstärker dock vidare med svenska kvalitetsspelare då försvararen Malin Winberg snart skriver på för klubben, läs mer i Östersunds-Posten Winberg startade fem matcher för Hammarby i Damallsvenskan i år och har även represterat U23-landslaget under sin tid i Elitettan med IK Sirius där hon var given i backlinjen.

10/2 F17-landslagets lovande mittfältare Ebba Hed byter lämnar IS Halmia för spel i Vittsjö GIK 2016. En framtidsspelare som dock kanske kan få en hel del speltid redan i år.

12/2 QBIK fortsätter att förstärka truppen och har nu värvat den kanadensiska målvakten Nora Abolins. Hon kommer närmast från spel i Durham United, mästare i den regionala kanadensiska ligan League1 Ontario där hon blev ligans MVP 2015.

Övergångssummor inom damfotbollen är fortsatt ganska ovanliga men förekommer allt oftare. Den hittills största övergångssumman för en isländsk spelare är sannolikt den som Valur nu betalar för att värva 29-åriga landslagsmålvakten Sandra Sigurðardóttir från Stjarnan. Enligt fotbolti.net handlar det om två miljoner islänska kronor eller drygt 1300000 svenska för den tidigare Jitex-målvakten, vars kontrakt med Stjarnan inte gick ut förrän 2017. Valur ser ut att bli ett lag för guldstriden på Island igen efter några svaga säsonger medans de senaste säsongernas storhet Stjarnan ser ut att tappa en del i slagstyrka.


2 svar till “Veckans Silly Season”