Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

25 spelare till Växjö-läger

25 spelare har kallats till läger i Växjö 12-16 januari. Jämfört med truppen som nyligen var på Bosön är det en del förändringar och ganska många av de orutinerade har förvunnit. Helt ny i truppen är dock Piteås nya målvakt Hilda Carlén. Tre av de fyra målvakterna i truppen står helt utan A-landskamper.

Ett antal försvarare har försvunnit, nämligen Mia Carlsson, Magdalena Ericsson, Elin Landström och Marina Pettersson Engström. Däremot är Linda Sembrant välförtjänt tillbaka efter bl.a. starka insatser i Champions League och Jessica Samuelsson kommer hem från Australien den här gången.

Josefin Johansson, som missade Bosön-lägret p.g.a. utlandsresa får en ny chans medans Petra Andersson, Emilia Appelqvist och Elin Magnusson har fått lämna. Skadade Jenny Hjohlman saknas ocksåoch det gör även Sofia Jakobsson, som har haft det lite tungt efter EM. Marija Banušić tvingades lämna återbud förra gången och är inte med nu heller. Även Josefine Öqvist och Elin Rubensson fick tacka nej då men är tillbaka nu.

Det är väl egentligen inte någon överraskande trupp, kanske då att Sofia Jakobsson inte kom med. Men hon har som sagt inte riktigt varit på topp under hösten om det nu inte ligger något annat bakom det beslutet. Jag är lite förvånad att inte Magdalena Ericsson och Petra Andersson fick en ny chans. Två väldigt lovande spelare på positioner där det inte finns något överflöd av spelare att välja bland.

Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF
Hedvig Lindahl, Kristianstads DFF
Malin Reuterwall, Umeå IK
Stéphanie Öhrström, CF Verona

Backar
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Amanda Ilestedt, LdB FC Malmö
Lina Nilsson, LdB FC Malmö
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Jessica Samuelsson, Linköpings FC/Melbourne Victory
Linda Sembrant, Tyresö FF
Sara Thunebro, Tyresö FF

Mittfältare och forwards
Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain
Lisa Dahlkvist, Tyresö FF
Hanna Folkesson, Umeå IK
Antonia Göransson, Turbine Potsdam
Lina Hurtig, Umeå IK
Josefin Johansson, Piteå IF
Emmelie Konradsson, Umeå IK
Emma Lundh, AIK
Elin Rubensson, LdB FC Malmö
Lotta Schelin, Olympique Lyon
Olivia Schough, Kopparbergs/Göteborg FC
Caroline Seger, Tyresö FF
Therese Sjögran, LdB FC Malmö
Josefine Öqvist, Montpellier HSC

2var till 25 spelare till Växjö-läger