Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Dahlkvist till Eskilstuna

Esklistuna United presenterade snabbt en spelare som kan ta över Petra Anderssons roll på mittfältet. Det blir Lisa Dahlkvist som ansluter från KIF Örebro. Kontraktet är på två år men hon men kommer antagligen missa delar av våren p.g.a. en hälskada. Läs mer i Eskilstuna-kuriren.& på klubbens hemsida.

Snart 31-åriga Dahlkvist har en ganska tung säsong bakom sig men har ju siktet inställt på att ta sig tillbaka till landslaget och kan förhoppningsvis hitta tillbaka till landslagsformen i United. Med Dahlkvist och Petra Johansson får United ett väldigt rutinerat och stabilt innermittfält.


Idag meddelar också Piteå IF i ett pressmeddelande att tränaren Stellan Carlsson gör ett uppehåll på obestämd tid p.g.a. sjukdom i familjen. Tråkigt besked och också ett tufft avbräck för klubben, känslan är ju att Carlsson varit en stor del i Piteås framgång de senaste åren.

3var till Dahlkvist till Eskilstuna

 1. Svenneberka says:

  En frisk Lisa D har absolut några bra år kvar i elitfotbollen. Hon har tydligen haft stora problem med hälen under lång tid, som hon nu har opererat.
  Varför kan inte damfotbollen lyckas med detta?

  http://www.svenskelitfotboll.se/neh-blir-officiell-leverantor-till-ligorna-allsvenskan-och-superettan/

  Om nu inte damernas elitorganisation EFD klarar av ett enda avtal som gynnar damfotbollen måste de för bövelen be om hjälp.
  Läste att Danmark skrivit TV-avtal för damfotbollen. Norge är redan där.
  Läste också att Tanzania ordnat ett treårigt sponsoravtal på 200.000 usd, närmare 2 Mkr, för deras damliga.
  Sverige (EFD) = Noll!

  • Tobias says:

   Läste på K/Göteborgs webb imorse att cupmatchen Linköping – K/Göteborg troligen kommer att sändas, av CMore. Å andra sidan är det väl SvFF som äger rättigheterna till Svenska Cupen (eller har jag fel?). Oavsett är det berättigat att fundera över EFDs förmåga. Positivt i alla fall att matchen troligtvis tv-sänds, även om det medför att Linköpingsborna som vanligt håller sig borta från arenan.

   Långt ner i inlägget står följande (citat).. ”Strax därefter är det dags för det nya upplägget för Svenska Cupen, där tre gruppspelsmatcher väntar i ferbruari och mars. För KGFC:s del mot Lidköping (borta), Limhamn/Bunkeflo (hemma) och svenska mästarna Linköping (borta). Troligen kommer matchen mot Linköping att visas på tv (CMore).”

   http://www.goteborgfc.se/2018/01/11/marcus-lantz-har-landat-på-valhalla-ip-–-2018-är-i-gång-på-allvar-38533338

  • Markus Sandström says:

   Något sponsoravtal måste väl EFD ha fixat eller varifrån kommer pengarna som klubbarna i damallsvenskan och elitettan får?