Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Eurosport 2 – damfotbollskanalen

Jag har fått några frågor om hur man får in Eurosport 2 eftersom det under de närmaste dagarna blir det en hel del damfotboll på just den kanalen. Av största svenskintresse är förstås EM-finalen för F19-landslaget där Sverige möter Spanien på lördag.

Vi är  inte direkt bortskämda med att vänskapsturneringar för damlandslag visas i TV som kan ses här om de inte spelas just hemma i Sverige. Men i de fall de sänds brukar det vara Eurosport som gäller. Den kommande veckan har vi chansen att se fyra OS-deltagande länder i en vänskapsturnering i Schweiz. Bland dem återfinns Kanada som vi snart kommer stöta på i OS.

Så här ser TV-tiderna ut på Eurosport 2 den närmsta veckan:

UEFA F19-EM 
14/7  20.00 Finalen Spanien-Sverige
17/7  18.00 Sammandrag av finalen

Matchworld Women’s Cup 2012
14/7  16.00 Kanada – Nya Zeeland
17/7  16.00 Nya Zeeland – Colombia
17/7 19.00  Kanada – Brasilien

För den som inte har Eurosport 2 och inte har lust att jaga streamar på nätet är det kanske läge att skaffa. Tyvärr ingår sällan Eurosport 2 i basutbuden hos digital TV-operatörerna och saknas helt hos bl.a. Bredbandsbolaget. Nu är jag inte någon expert på just digital-TV det säkraste är nog att kolla med operatörerna direkt. Men för den som har digital-TV från Telia är det kanalpaket ”Stor” som gäller,  för Boxer finns den med i ”Max” och hos Canal Digital i ”Familjepaketet”. Har du Tele2, Com Hem finns lite fler möjligheter att lägga till Eurosport 2 i ditt kanalpaket och den går också köpa som enskild kanal. Även hos Sappa ingår den i flera kanalpaket.

Med Eurosport Player kan man se samtliga Eurosport-kanaler i datorn för  39kr/månad med 12 månaders bindningstid eller 59kr utan bindningstid.

Ok, nog med Eurosport-reklam!

 

3var till Eurosport 2 – damfotbollskanalen