Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Ifeoma Dieke till IFK Kalmar

Jag skrev starx före jul att jag tycker IFK Kalmar skulle behöva lite defensiv rutin och det har man nu verkligen då man hämtat in skotska landslagsbacken Ifeoma Dieke från Vittsjö. Hon har varit en stark och säker mittback i Vittjsös defensiv sedan 2012.

Dieke fyller 37 år i februari så här får man förstås in rutin i massor. Under 2017 glänste hon kanske inte inte riktigt så som hon gjort under sina bästa säsonger men har absolut ett bra år bakom sig. EM 2017 blev sista landslagsframträdandet när hon nu endast kommar satsa på klubblagspel.

Läs mer i Barometern och på klubbens hemsida.

Diekes egna ord om övergången till SR:

3var till Ifeoma Dieke till IFK Kalmar

 1. Svenneberka says:

  Iffy gjorde en jättebra säsong tillsammans med Sandra Adolfsson. Faktiskt ett av seriens bästa mittbackspar. Kloka och smarta.
  I år blir det Adolfsson själv som tvingas leda och styra de defensiva trupperna.
  Det blir svårt.
  I ett Vittsjö som tackar högre makter för att ha stannat kvar i serien i år.
  Linda Sllström bör ligga på normala 5-6 mål kommande säsong. Och resten av laget håller synnerligen låg kvalitet.
  Inte ens en gropig hemmaplan bör räcka för att klubben ska hänga kvar.

  • Anonym says:

   Ha ha ha ha ha.

  • Gert says:

   Lisa Klinga, Amanda Persson (som båda hör till seriens absolut bästa ytterbackar), Osinachi Ohale (stark och spelskicklig nigeriansk landslagsspelare), Michelle de Jongh (kommentarer överflödiga), Emmi Alanen (som fick stora delar av förra säsongen spolierad p g a sjukdom och inte kunde göra sig själv 100-procentig rättvisa), Clara Markstedt (som hade en skadedrabbad säsong, men som i helt skick är en tillgång för vilken allsvensk klubb som helst). Och en av seriens bästa målvakter i Shannon Lynn. Talangerna Ebba Hed och Ebba Axelsson. Bara för att nämna några. Synnerligen låg kvalitet? Det skulle väl i så fall vara på inlägget som sådant. Faktum är dessutom att Vittsjö tog fler poäng på bortaplan (12) än på sin ”gropiga” hemmaplan (11). Så var det med trovärdigheten i den kommentaren…