Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Iina Salmi till Rosengård

Iina Salmi gjorde så pass stort avtryck på Rosengårdsledningen när hennes PK-35 mötte de svenska mästarna i Champions League att de beslutat att värva henne. Den 21-åriga mittfältaren har gjort en stark säsong hos de finska mästarna där hon med sina 13 mål också blev främsta målskytt. Lite överraskande värvning kan jag ändå tycka då hon inte lyckats slå sig in i finska landslaget ännu och inte heller varit helt ordinarie startspelare i de finska flicklandslagen. Intressant att följa hennes utveckling i Rosengård där hon kanske kan växa och bli en stor kreatör i offensiven med sin teknik och passningssäkra vänsterfot. Läs mer i Sydsvenskan

Kanadensiska landslagsmålvakten Erin McLeod och amerikanska ytterbacken/yttern Ella Masar ryktas också vara på väg till FC Rosengård. Det kan säkert ligga mycket i de ryktena då tyska målvakten Kathrin Längert lämnar klubben liksom danska ytterbacken Line Røddik Hansen.

En spelare som Rosengård jagade var Olivia Schough (läs om det i dagens Aftonbladet) men hon har nu förlängt sitt kontrakt med Eskilstuna United med två år. Kommentarer på klubbens hemsida.

7var till Iina Salmi till Rosengård