Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Paus för Andersson, Löfwenius till Lyn & Göransson till Kungsbacka?

Uppd. Eskilstuna United meddelar idag på sin hemsida att Petra Andersson tar paus från fotbollen på obestämd tid. Orsakerna framkommer inte riktigt men det är ett tungt tapp för klubben. 24-åringen var en av lagets absolut bästa spelare i år men tyvärr stördes säsongen också skador under hösten då hon var landslagsaktuell.

Ett svep runt Norden blir det idag.

Mimmi Löfwenius är tillbaka från sin gravidetspaus och ar skrivit på för Lyn, nykomling i Toppserien i år, det går att läsa på klubbens Facebook-sida denna veecka. Den snabba anfallaren/yttermittfältaren, som tidigare varit på gränsen till landslaget, har flera säsonger bakom sig host regerande mästarna LSK men och gjorde sitt senaste framträdande i Toppserien i augusti 2016. Återstår att se vilken form hon kommer tillbaka till.

Det ryktades om Kalmar men enligt Norra Halland så kommer Antonia Göransson 2018 att representera Kungsbacka DFF, men inget bekræftat från klubbens sida. Seriekollegan Sundsvalls DFF har  gjort helt klart med fina nyförvärv. Defensiven ska få ökad stabilitet när 35-åriga amerikanskan Sarah Elnicky återvänder till svensk fotboll. Hon har representerat flera klubbar i Norden, senast Kvarnsveden i Damallsvenskan 2016. Till offensiven ansluter hypertekniska Venera Rexhi, med förflutet i bl.a. Linköping och Växjö men som närmast kommer från Östersunds DFF.

Göransson kommer ju närmast från en kort sejour i Fiorentina där det bar blev spel i en ligamatch. Så mycket mer spel blev det inte heller för Ingrid Schjelderup som också beslutat att lämna Fiorentina efter bara ett par månader. Hon har istället skrivit på för hårdsatsande Vålerenga. Vålerenga ser allt mer ut som en seriefavorit 2018.

Danska mästarna Brøndby fortsätter att shoppa i Skåne och hämtar nu anfallaren Sophie Sundqvist från FC Rosengård. Mer offensiv kraft får man också i landslagsmeriterade finskan Ria Öling som varit pålitlig målskytt i finska TPS de senaste åren.

16var till Paus för Andersson, Löfwenius till Lyn & Göransson till Kungsbacka?

 1. Anonym says:

  varför överger alla United? :-O

  • Anonym says:

   Det är ju inte riktigt sant. Det finns ju en spelare som inte fick vara kvar i sin tidigare klubb som ju har gått till United.

 2. Andeli says:

  Och vem skulle den spelaren vara? Okobi, Karlsson, Tunturi eller Reed?

 3. Andreas says:

  Överger?? Fem spelare ut fyra spelare in, det är väl inget konstigt när man är på elitnivå? Det lär väl komma in något ytterligare nyförvärv också!

 4. Andreas says:

  Ja då lär de väl åka ur då! Du håller inte på United hör jag(:-)

 5. Andreas says:

  Både finskan och nigerianskan är väl landslagsspelare dom också fast förmodligen halvbra sådana då!! Reed var ju halvbra i Kvarnsveden i år också, blir tufft detta!!

 6. Hans says:

  Ja EU kan få det kärvt i allsvenskan. Det är spelare ut och in i laget. Synd för dom har ju mest publik i allsvenskan.?

 7. Andreas says:

  Oooops Lisa Dahlqvist in ytterligare en halvbra spelare!!

 8. axel says:

  Nu blir det EU småstadslag med även små ambitioner, tidigare var det stora förhoppningar men resultatet uteblev. Mest på grund av tidigare tränaren som låtit sin begränsad fotbollskunskap läs ego stå hinder i lagets utveckling.
  Även när laget hade som mest en chans att vinna DA så visste han inte receptet till framgången, till skillnad från LFC Björkegren som kom från ingenstans och lyckades nå stjärnorna

 9. Ulf says:

  Marie Göranzon till Kungsbacka DFF? Mycket underhållning och dramatik att se fram emot! Nej… ursäkta det usla skämtet, det var ju Antonia Göransson ryktet gällde. Om det stämmer så hoppas jag att det blir till stor nytta för både laget och Antonia. Hon är bara 27 år, men har hur mycket rutin som helst i bagaget. Kanske går hon en ny vår till mötes?

 10. Andreas says:

  Läste nån annanstans en debatt om piteås landslagsspelaresvara eller inte vara! Kanske är så att de har förstått att det är ett lagbygge och spelidé som kan ta ett visst material långt. Kanske att PIF ska credda sej själva att man inte har någon a landslagsspelare på grund av ett bra lagbygge och tydlig spelidé . Fotboll är och förblir en lagsport!

 11. Andreas says:

  Härligt att du har sån koll på fotboll axel!!

  • axel says:

   Det beror på om du ser på fotboll som teknokratisk eller estetisk, dogmatisk eller mångsidig
   Du verkar vara säker på din uppfattning som är beklagligt i sig…

 12. Andreas says:

  Nja ser väl på fotboll på elitnivå att det är tre poäng på kontot som gäller när domaren blåser igång, det tror jag gäller för de flesta i och runt ett elitlag,kan man göra det med attraktiv fotboll så fine!! När herrlandslaget tog sej till vm var det väl inte med en estetisk offensiv men med för den skull inte mindre vacker defensiv.