Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

OS: andra rundan

Grupp E har sett ut som väntat där favoriterna Brasilien och Storbritannien toppar med full pott och gör upp om gruppsegern i den sista gruppspelsmatchen. Brasilien besegrade igår Nya Zeeland  med 1-0 och Storbritannien besegrade Kamerun med 3-0. Nya Zeeland fortsätter att  fösvara sig bra och har tack vare bra målskilland mycket god chans att nå kvartsfinal om man besegrar Kamerun i sista matchen.

I Grupp F är redan Sverige och Japan kvartsfinalklara och även Kanada kommer nå kvartsfinal om man inte på en brakföröust mot Sverige. Igår spelade Sverige och Japan 0-0 i en ganska jämn match men med ett något spelmässigt starkare Japan. En klar framgång jämfört med den klara förlusten i VM förra året. Sverige och Japan kan få mötas igen i semifinal. Det blir en målskillnadsaffär om gruppsegern mellan Japan och Sverige om båda lagen vinner sin avslutande gruppspelsmatch. Vid svensk gruppseger väntar antagligen Frankrike i kvartsfinal. Vid förlust i sista matchen kommer Sverige gå vidare som trea och antagligen ställas mot USA. Oavgjort mot Kanada och vi slutar förmodligen tvåa och frå möta Brasilien eller Storbritannien. Kanada besegrade idag planenligt Sydafrika med 3-0.

I Grupp G dominerar USA och Frankrike. Det blev igår klara segrar USA – Colombia 3-0 och Frankrike – Nordkorea 5-0. Om inget oväntat händer i sista gruppspelsomgången där USA möter Nordkorea och Frankrike möter Colombia så kommer USA vinna gruppen före Frankrike. Nordkorea försämrade sina chanser att gå vidare med storförlusten och får hoppas på ett oavgjort resultat mellan Kamerun och Nya Zeeland i grupp E för att gå vidare som trea i gruppen.