Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Silly Season: November-summering

Under blogg-pausen har det hänt en hel del på Silly Season-sidan så här kommer en liten summering.

Antonia Göransson lämnar Vittsjö och flyttar till amerikanska ligan NWSL. Jag var ganska övertygad om att hon skulle byta klubb men hoppades att hon skulle bli kvar i Sverige. Spännande att se om hon kan hitta tillbaka till toppformen i amerikanska storklubben Seattle Reign. Där blir hon för övrigt klubbkamrat med Manon Melis.

På tal om Manon Melis så har Kopparbergs/Göteborg FC har nu blivit av med samtliga sina tre offensiva holländska landslagsspelare (van de Donk, Melis, Martens) i och med Lieke Martens övergång till FC Rosengård. Bra värvning för Rosengård där målvakten Erin Mcleod och ytterbacken/yttern Ella Masar sannolikt blir de sista pusselbitarna i truppen. Göteborg har desto fler luckor i truppen att fylla innan man är redo för 2016.

Djurgården har inte presenterat något nytt i spelartruppen ännu men har åtminstone gjort klart med en ny tränare. Det handlar om F17-landslagets Yvonne Ekroth som nu tar över som huvudtränare hos nykomlingen.

Även KIF Örebro har fått ny tränare när talanglagets George Papachristou nu tar över A-laget. En av årets succéspelare, nyligen landslagsuttagna högerbacken Hanne Gråhns, var först att förlänga sitt kontrakt. Man tappar däremot sina finskor Susanna Lehtinen och Sanna Talonen som beslutat att lägga skorna på hyllan.

Det har handlat mycket om finskor hittills under Silly Season och Vittsjö GIK har nu värvat finska landslagsspelaren Emmi Alanen från Umeå IK. Hon kan säkert bli en bra ersättare för Jane Ross som släpande anfallare även om hon kanske inte riktigt haft samma målsnitt hittills i damallsvenskan. Landsmaninnan Linda Sällström blir kvar i Vittsjö.

Piteå IF fortsätter sin talangsatsning och har nu lyckats locka till sig en av landets mest lovande centrala mittfältare. Det är Sundsvalls Ellen Löfqvist som skrivit på för klubben. 18-åringen var med F19-landslaget som tog EM-guld i somras och har även redan fått debutera i U23-landslaget.

I Elitettan har IF Limhamn Bunkeflo varit på offensiven och hämtat in lite damallsvensk rutin. Det handlar om Johanna Ejdelind från Vittsjö och Olivia Welin från Kristianstads DFF. Man får nu ett riktigt vasst mittfält med systrarna Anna och Olivia Welin.

Alla övergångar på Silly season sidorna: Damallsvenskan, Elitettan

10var till Silly Season: November-summering