Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Startelvan mot Norge

startelvan_norgeSverige ställer upp med en ganska väntad startelva mot Norge imorgon.

Mest intressant blir det att se Mia Carlsson som vänsterback, en position som hon ju fick testa i träningsmatcherna mot Kanada. Framförallt hur hon löser den offensiva delen av rollen bli intressant. Defensivt känns hon trygg och tre riktigt nickstarka spelare känns bra att ha i backlinjen och vid fasta situationer både defensivt och offensivt.

Emma Berglund får alltså chansen bredvid givna Nilla Fischer och jag tror att det kommer bli Berglund som förstaval även i VM om hon visar god form i Damallsvenskan. Hon är helt enkelt det bästa komplementet till Fischer. Kul att se Elin Rubensson tillbaka i startelvan och av henne vill jag främst se en vassare offensiv då jag mest tyckjer hon brilljerat defensivt som ytterback hittills.

Mittfält och anfall ser ut som det har gjort mer eller mindre hela tiden under det senaste året och om sextetten Caroline Seger, Therese Sjögran, Hanna Folkesson, Sofia Jakobsson, Lotta Schelin och Kosovare Asllani visar hyfsad form under våren så är det antagligen ungefär så här det ser ut när VM drar igång.

Det känns nästan som om Lisa Dahlkvist är den enda som möjligtvis kan slå sig in i startelvan. Jag hoppas dock att även andra spelare som visar storform under våren får chansen, men tillåt mig att ha lite tvivel om det efter hur det sett ut hittills under Pia Sundhages ledning. Jag tycker ofta det tar alldeles för lång tid innan spelare i toppform fått chansen, om de ens får chansen.

På bänken: Hilda Carlén, Sara Thunebro, Linda Sembrant, Lisa Dahlkvist, Jenny Hjohlman, Malin Diaz Pettersson, Fridolina Rolfö

Jag hade gärna sett Fridolina Rolfö så jag hoppas att hon får rejält med speltid i andra halvlek. Kanske kan även Hilda Carlén få landslagsdebutera. I övrigt hoppas jag att utlandsproffsen Schelin, Asllani, Jakobsson och Schelin visar att de har matchtempot uppe för de bör ju rimligtvis ha ett litet försprång på övriga spelare.

Matchens sänds på TV12 Tisdag 18.30

Ett svar till Startelvan mot Norge