Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Sveriges väg till OS-guld

Gruppspel:

25/7  19.45  Sverige – Sydafrika

28/7  12.00  Japan – Sverige

31/7  14.30  Kanada –  Sverige

Tack vare den otroligt korkade idén att fortfarande bara ha 12 damlag i OS så får vi den märkliga  situationen att jag helst ser att Sverige blir tvåa i gruppen. Vi undviker då giftiga  USA och Frankrike från grupp G och får istället möta tvåan i grupp E i kvartsfinal. Det blir troligen Storbritannien eller möjligtvis Brasilien, om nu inte Nya Zeeland eller Kamerun skulle skrälla till det och bli tvåa gruppen. I vilket fall som helst så känns det som lag som passar Sverige bättre.   Så gärna en förlust mot Japan och segrar över Kanada och Kamerun i gruppspelet då…

Indelningen i 3 grupper gör alltså också att segraren i vår grupp troligtvis inte kommer kunna få något överkomligt kvartsfinalmotstånd eftersom vi får möta grupptvåor eller gruppettor till skillnad från segrarna i de andra två grupperna som ställs mot grupptreor. Något orättvist känns det men det får vi leva med tills man inser att det ska vara 16 lag i turneringen.

———————————————————————-

Slutspel: Sverige vidare som gruppetta:

Blir vi gruppetta så får vi jobbiga USA eller ett allt bättre Frankrike i kvartsfinal. Seger där och slutspelsträdet ställer åter till det p.g.a. 3-gruppssituationen då Sverige alltså skulle kunna ställas mot Japan igen redan i semifinal. I finalen får vi nog möta USA som besegrat Nya Zeeland och Brasilien på vägen dit.

3/8 Kvartsfinal: Sverige – Frankrike

6/8 Semifinal:  Sverige – Japan

9/8 Final: USA – Sverige

———————————————————————-

Slutspel: Sverige vidare som grupptvåa:

Det är alltså den här vägen jag föredrar för svensk del och det känns egentligen också lyckligtvis som den troligaste utgången i dagsläget. Ett tänkbart scenario nedan där vi alltså besegrar Storbritannien i kvartsfinal och får möta Frankrike (slog ut Japan i sin kvartsfinal) i semi. Kommer vi vidare till final blir det i det här scenariot också USA som besegrat Nya Zeeland och Brasilien på vägen dit.

3/8 Kvartsfinal: Sverige – Storbritannien

6/8 Semifinal:  Frankrike – Sverige

9/8 Final: USA – Sverige

———————————————————————-

Slutspel: Sverige vidare som grupptrea:

Blir vi en av de två bästa treorna i gruppspelet ställs vi antingen mot ettan i grupp E eller G. Alltså med största sannolikhet Brasilien eller Storbritannien från E eller USA eller Frankrike från G. Brasilien känns som ett troligt alternativ i kvartsfinalen och vid seger där kan det mycket väl bli USA i semifinal. Knäcker vi även dem så får vi i finalen kanske möta ett Frankrike som besegrat Japan och Storbritannien på vägen dit.

3/8 Kvartsfinal: Brasilien – Sverige

6/8 Semifinal:  Sverige – USA

9/8 Final: Sverige – Frankrike

———————————————————————-

Självklart finns det ganska många slutspelsscenarion, för det kommer spelas ganska många ovissa matcher. Framförallt  känns det inte helt givet vilka som ska bli etta eller tvåa i någon grupp. Men som man kan se ovan så finns det inte någon lätt väg varken till final eller semifinal för svensk del.