Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Truppen till Algarve 2014, Öqvist slutar

Lite tråkiga besked förde dagens landslagsuttagning med sig. Josefine Öqvist väljer att sluta i landslaget för att få mer tid med familjen. Mycket tråkigt förstås, men ett beslut som detbara är att respektera. Den snabba virvelvinden kommer bli saknad då hon väldigt sällan gör dåliga landskamper och alltid bidrar med full fart och energi. Upp till andra att visa mer av den attityden nu. 80 landskamper och 20 mål blev det.

I övrigt kan jag väl inte påstå att jag är jättenöjd med trupputtagningen. Hela tre spelare från den 11:a jag ville se testas i Algarve är nu borta från truppen då Lina Hurtig istället ska spela med F19-landslaget och Magdalena Ericsson får åka till La Manga med U23-landslaget. Tråkigt, hade absolut vilja se dem få gott om speltid i Algarve istället. Saknar också Marija Banusic, men hon får också nöja sig med U23-landslaget just nu.

Även Josefin Johansson lämnas utanför truppen när nu Therese Sjögran, Charlotte Rohlin, Jessica Samuelsson, Sofia Jakobsson och Lina Nilsson är tillbaka i truppen. Lilla överraskningen i truppen är möjligtvis Emilia Appelqvist, som kom sent in i förra truppen. I övrigt fortsätter förbundskaptenerna att satsa på de spelare man visat stort förtroende för sedan innan. Man får väl åtminstone ge dem att de verkligen tror fullt ut på sin sak även om jag som sagt skulle vilja se några andra namn. Förhoppningsvis ser de något som inte jag ser ännu.

Målvakter
Hedvig Lindahl, Kristianstads DFF
Carola Söberg. Tyresö
Stéphanie Öhrström, AGSM Verona

Försvarare
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Amanda Ilestedt, FC Rosengård
Lina Nilsson, FC Rosengård
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Elin Rubensson, FC Rosengård
Jessica Samuelsson, Melbourne Victory/Linköpings FC
Linda Sembrant, Tyresö FF
Sara Thunebro, Eskilstuna United DFF

Mittfältare & forwards
Emilia Appelqvist, Piteå IF
Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain FC
Lisa Dahlkvist, Tyresö FF
Hanna Folkesson, Umeå IK
Antonia Göransson, FFC Turbine Potsdam
Sofia Jakobsson, BV Cloppenburg
Emmelie Konradsson, Umeå IK 
Emma Lundh, AIK 
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, FC Bayern München
Caroline Seger, Tyresö FF
Therese Sjögran, FC Rosengård

Ett svar till Truppen till Algarve 2014, Öqvist slutar