Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL 2015/16: Åttondelsfinal, match 2

Onsdag
16:00 VfL Wolfsburg – Chelsea  2-0 >>> Wolfsburg vidare med totalt 4-1
Sett över två matcher är det rättvist att Wolfsburg går vidare då man var snäppet vassare. Det var dock inte så mycket som skiljde mellan lagen och Chelse bjöd upp till två riktigt bra matcher.

18:00 Olympique Lyonnais – Atletico Madrid  6-0 >>> Lyon vidare med totalt 9-1

18:00 FFC Frankfurt – LSK Kvinner  0-2  >>> totalt 2-2 och Frankfurt vidare efter straffar
LSK var ytterst nära att slå ut de regerande mästarna Frankfurt. Emma Lundh fick äntligen chansen från start och tackade för förtroendet genom att nicka in 0-1 (’12). I andra halvlek kom även 0-2 genom mittbacken Marita Skammelsrud Lund och matchen gick till förlängning och straffar. Olyckligast i LSK är nog holländska Sherida Spitse som missade en straff i första halvlek och hon var också den enda som missade en straff under den avgörande straffläggningen. Segern för LSK var ändå viktig för Norge då den gav de poäng som behövdes för att passera Schweiz på rankingen så att man har två lag i turneringen de två kommande säsongerna.

19:00 FC Barcelona – FC Twente  1-0 >>> Barcelona vidare med totalt 2-0

19:00 Fortuna HjørringBrescia  1-1 >>> Brescia vidare med totalt 2-1

20:00 PSG – KIF Örebro  0-0 >>> totalt 1-1 och PSG vidare på bortamål
Ny fin försvarsinsats av KIF Örebro som såg till att PSG skapade ganska få heta chanser under matchen. Tyckte rent av att det var lugnare än i hemmamötet men PSG behövde ju inte heller trycka på för fullt i offensiven då det ju var Örebro som behövde göra mål. Örebros anfallsspel handlade nästan bara om chansbollar att löpa på för anfallarna och det blev faktiskt aldrig riktigt farligt runt PSGs mål. Lisa Dahlkvist gjorde ett inhopp sista kvarten för PSG och testade Caroola Söberg rejält men fina räddningar av Örebro-målvakten. Det går inte säga annat än att PSG rättvist går vidare men ändå en riktigt fin debut i Champions League för Örebro. Lisa Dahlkvist gjorde ett inhopp sista kvarten och testade Caroola Söberg rejält men fina räddningar av Örebro-målvakten.

Torsdag
15:00 Zvezda 2005 – Slavia Prag  0-0 >>> Slavia Prag vidare med totalt 2-1
Starkt av Slavia Prag att hålla undan i Ryssland. Efter två jämna matcher tycker jag att avancemanget är klart välförtjänt. Man var lite mer välorganiserade än sina motståndare och hade lite tydligare spelidé.

19:00 FC Rosengård – Agsm Verona  3-1 >>> Rosengård vidare med totalt 8-2
Ny stabil seger för Rosengård som med gynnsamma lottningar ganska enkelt nått kvartsfinalerna som spelas till våren.

Kvartsfinaler och semifinaler lottas fredag 27:e november. Där finns en drömlottning i Slavia Prag och ytterligare gynnsamma lottningar i form av Brescia och Barcelona. Frankfurt skulle nog  kännas som en lättare lottning än Wolfsburg och PSG. Lyon känns inte som ett lag man vill möta innan finalen..

6var till UWCL 2015/16: Åttondelsfinal, match 2