Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Vårens 11:a

Vilka spelare har då egentligen varit bästa i Damallsvenskan under våren?

I brist på riktiga topprestantioner från de mer rutinerade målvakterna ger jag målvaktsplatsen till AIKs Susanne Nilsson som verkligen har klivit fram ur skuggan i sin nya klubb. Hon har stått för ett antal högklassiga insatser under våren och räddat sitt lag vid många tillfällen.

Som mittbackar placerar jag Vittsjös skotska landslagsspelare Ifeoma Dieke och Tyresös Linda Sembrant som båda har spelat på en mycket hög och jämn nivå hela våren. Det var dock hård kamp om mittbacksplatserna där även t.ex. Malmös Malin Levenstad och Amanda Ilestedt samt Kristianstads Sif Atladóttir imponerat stort under våren.

Tyresös danska landslagsspelare Line Røddik Hansen känns given på vänterbacksplats. Hon har enhög lägstanivå och har under våren bidragit med mycket även i Tyresös offensiv. En hög lägstanivå har också Göteborgs Marlene Sjöberg som gjort en mycket stark vår på sin högerkant.

På mittfältet har nog Lisa Ek gjort sin bästa säsong någonsin och hon har klart överglänst de svenska landslagsmittfältarna. I en offensiv mittfältsroll placerar jag Verónica Boquete som stundtals blixtrar till med de mest fantastiska tekniska numren. Ändå känns det som det finns en nivå till hos henne. Vårens spelare är kanske ändå Kosovare Asllani som har varit fullkomligt briljant sedan hon kom till Kristianstad. Jag tycker nog egentligen hon ska spela centralt men hon får en plats på kanten här. Marta jobbar och sliter men har inte riktigt haft skärpan i avsluten i år. Hon är ändå otroligt viktig för Tyresö och känns ändå given i 11:an.

Vårens målspottare är Malmös Anja Mittag och Göteborgs Christen Press som är stekheta i anfallet just nu. Vittsjös Sofie Andersson har också imponerat under våren.

 

2var till Vårens 11:a

  1. Pingback: Årets 11:a « Spelare12

  2. Pingback: Årets 11:a « Spelare12