Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Veckans Silly Season: Viktiga förlängningar, tråkiga avsked & Tunturi till United.

Eskilstuna United har ju tappat viktiga spelare som Malin Diaz och Nathalie Björn men nu har det kommit en hel del positiva nyheter från klubben. Exempelvis har främsta målskytten Mimmi Larsson skrivit på nytt kontrakt liksom backklippan Vaila Barsley. Stannar gör också Annica Svensson som varit skadad hela säsongen.

Ny tränare har United också fått och det Kvarnsvedens avgående tränare Jonas Björkgren., se intervju i E-kuriren.

E-kuriren meddelar också idag att United värvar den vänsterfotade finska mittfältaren Julia Tunturi. 21-åringen kommer närmast från TPS Åbo. Återstår att se om det blir succé för Tunturi som ligger på gränsen till landslaget och finns med i Anna Signeuls senaste landslagstrupp.


KIF Örebro har gjort klart med ett nytt tränarpar som ska försöka ta laget tillbaka till Damallsvenskan, läs mer på klubbens hemsida. Man hoppas knyta till sig ytterligare en tränare och man kan väl kanske misstänka att det handlar om Lisa Dahlkvist. Hon har ju öppnat för att stanna i klubben om möjligheten till att bli assisterande tränare finns.


IFK Kalmar har i veckan blivit av med båda sina målvakter då Lovisa Johansson lägger vantarna på hyllan och reservmålvakten Jonna Andersson väljer att flytta till annan klubb. Läs om Johanssons beslut på klubbens hemsida.

Tyvärr så fårockså mittfältaren Lisa Malmström lämna IFK Kalmar. Lite överraskande tycker jag, det är en spelare som imponerat på mig tidigare säsonger. Hon har dock varit skadad hela 2017. Läs mer om det beslutet på klubbens hemsida.


Kopparbergs/Göteborg FC har meddelat om truppläget på sin hemsida. Man har bl.a. förlängt kontraktet med amerikanska Taylor Leach som kom in och styrde upp försvarsspelet under hösten. Klokt att förnya hennes kontrakt.

Däremot får inte danska målvakten Line Geltzer Johansen förnyat förtroende men det beror väl antagligen på att man räknar med att Jennifer Falk är tillbaka nästa år. Det stora frågetecknet finns för lagets främsta målskytt Pauline Hammarlund som ännu inte skrivit på nytt kontrakt.


En tråkig nyhet kom i veckan från Piteå IFHanna Pettersson valt att sluta. Den nu 30-åriga anfallaren har haft ett antal knäskador de senaste åren men har deremellan gjort flera fina säsonger som viktig målskytt flera olika lag i Damallsvenskan.

Tråkigt för Damallsvenskan är också att Linköpings FC nu bekräftar att Claudia Neto lämnar, det rapporterar Corren (pluslåst).

6var till Veckans Silly Season: Viktiga förlängningar, tråkiga avsked & Tunturi till United.